Vacature – Programma Ontwikkelaar

OVER STICHTING DE VERRE BERGEN

Het sociaal investeringsfonds ‘Stichting De Verre Bergen’ is ter versterking van haar team op zoek naar minimaal 1 Programma Ontwikkelaar met een passie voor maatschappelijke innovatie, sterke analytische vaardigheden en een positieve, hands-on mentaliteit. Als Programma Ontwikkelaar ontwikkel je een programma die een positieve maatschappelijke impact heeft op de stad Rotterdam.

Sinds 2011 investeren wij in gedurfde ideeën die bijdragen aan een sterker en beter Rotterdam. Wij ontwikkelen zowel zelfstandig, als met initiatiefnemers, programma’s die op een innovatieve manier maatschappelijke vraagstukken aanpakken. Een voorbeeld is het programma ‘Makerspace’, een technisch buurthuis met diverse werkplaatsen waar wijkbewoners samen ambachtelijke producten kunnen ontwerpen en produceren. Onze overige 17 programma’s richten zich op een divers aantal thema’s, zoals onderwijs, taal, integratie en huisvesting, maar ook sportparticipatie, kunst en cultuur. De aanpak die we hierin hanteren is zakelijk; we zien deze programma’s als investeringen die een maatschappelijk rendement moeten opleveren. Omdat we het belangrijk vinden dat de programma’s gebaseerd zijn op bestaande kennis én daarnaast nieuwe kennis opleveren, speelt wetenschappelijk onderzoek een grote rol in de verschillende fasen van ons werk. Ons fonds bestaat uit privaat geld van een Rotterdamse ondernemersfamilie. Meer informatie over onze werkwijze en programma’s is te vinden op onze site:  www.deverrebergen.nl

Onze organisatie bestaat uit een jong en multicultureel team van +/- 25 ambitieuze mensen met een diverse achtergrond qua studie en werkervaring (o.a. consultancy, private equity, rechten, sociale wetenschappen). Al onze medewerkers zijn initiatiefrijk, bevlogen en streven naar een hoge standaard. We zijn een platte organisatie met een toegankelijke cultuur, zo lunchen we altijd samen, gaan we jaarlijks op skivakantie, sporten we samen in onze eigen gym en vieren we alle feestdagen.

WAT GA JE DOEN ALS PROGRAMMA ONTWIKKELAAR?

Ter versterking van ons team zijn we op zoek naar minimaal 1 Programma Ontwikkelaar. Als Programma Ontwikkelaar ga je een potentieel programma & partner identificeren én ideeën onderzoeken en uitwerken tot een investeringsvoorstel. Je gaat in de stad, in Nederland en in het buitenland op zoek naar de beste oplossingen voor grootstedelijke maatschappelijke problemen. Je vormt een beeld van deze oplossingen en ideeën door middel van desk research, kwantitatieve analyses, veldonderzoek en interviews met experts en de doelgroep. Vervolgens verricht je met een programmateam (bestaande uit een Programma Ontwikkelaar, Associate, Research Manager en Programma Manager) een grondig onderzoek naar het idee, je kijkt hierbij naar inhoudelijke, organisatorische, maatschappelijke en zakelijke factoren. Op basis van de uitkomsten schrijf je een investeringsvoorstel wat je samen met jouw team voorlegt aan het bestuur van Stichting De Verre Bergen. Daarnaast onderhoud je intensief contact met externe stakeholders en verspreid je opgedane kennis in het programmateam.

 “Als Programma Ontwikkelaar ben ik vanaf fase één betrokken bij het ontwerpen van een programma dat de potentie heeft om de stad en het leven van de Rotterdammers te verbeteren. Ik houd me o.a. bezig met de theoretische onderbouwing van de interventie, het bouwen van het financiële plaatje en het betrekken van de verschillende stakeholders. Ik kan mezelf echt de expert van het programmateam noemen en haal enorm veel energie uit de impact die we met het programma op de stad kunnen maken.”

David Jansen, Programma Ontwikkelaar Stichting de Verre Bergen

 

WAT ZOEKEN WE IN EEN PROGRAMMA ONTWIKKELAAR?

·         Je hebt (bijna) een universitaire master met sterke studieresultaten afgerond. Alle studieachtergronden zijn welkom, we geven de voorkeur aan exacte studieachtergronden gezien het analytische karakter van de functie
·         Je bent een starter met maximaal 1 jaar werkervaring op het moment van solliciteren
·         Je bent gedreven om maatschappelijke vraagstukken aan te pakken door vernieuwende ideeën te bedenken en te ondersteunen.
·         Gezien de aard van onze programma’s heb je affiniteit met Rotterdam
·         Je bent een analytische en kritische denker, die snel veel informatie kan verwerken en projectmatig kan werken. Je bent nieuwsgierig en loopt niet weg voor intellectuele uitdagingen
·         Je bent communicatief sterk; je beweegt je gemakkelijk in verschillende omgevingen (van buurtbewoners tot bij de wethouder aan tafel) en bent in staat om De Verre Bergen te vertegenwoordigen
·         Je zoekt een baan waarbij geen dag hetzelfde is, je stelt je hierin proactief op en hebt een hands-on mentaliteit
·         Je bent ambitieus en ondernemend en kunt aantonen dat je je naast je studie verder hebt ontwikkeld op verschillende vlakken
·         Je beheerst vloeiend de Nederlandse en Engelse taal, zowel in woord als geschrift
·         Je bent woonachtig in (de regio) Rotterdam of bent bereid te verhuizen richting Rotterdam


WAT BIEDEN WIJ?

Een fulltime positie binnen een hecht en divers team in Rotterdam. De functie van Programma Ontwikkelaar is een functie waarin er veel aandacht is voor persoonlijke ontwikkeling. Zo krijg je een mentor aangewezen waarmee je maandelijks afspreekt, volg je met het team regelmatig trainingen en coaching en heb je een persoonlijk trainingsbudget. Ook krijg je de mogelijkheid om een groot netwerk op te bouwen (o.a. binnen het bedrijfsleven en de gemeente Rotterdam, maar ook (inter)nationaal). Tot slot bieden we uitstekende arbeidsvoorwaarden, onder meer:

·         Salaris van 38.000 bruto per jaar
·         Goede premievrije pensioenregeling en werknemersverzekering
·         Een jaarcontract, met zicht op een contract voor onbepaalde tijd bij goed functioneren
·         Ruime reiskostenvergoeding
·         Laptop en telefoon

HEB JE INTERESSE?

Kom dan een keer langs op onze Meet & Greet op 18 januari 2018! Deelname aan de kennismakingsbijeenkomsten is een pré, geen verplichting en maakt geen onderdeel uit van de sollicitatie procedure. Solliciteren is mogelijk van 1 januari tot en met 4 februari 2018. De startdatum is in overleg.

Kijk op onze site, onder ‘Werken bij’ voor een verdere toelichting op de sollicitatieprocedure. Ook kun je voor vragen contact opnemen met onze Recruiter Elise Dijckmeester via sollicitatie@sdvb.com.

Tot slot, als je vragen hebt over De Verre Bergen of de functie kun je telefonisch contact opnemen met Programma Ontwikkelaar David Jansen en Associate Marijn Goossens via 010-2092000. Je kunt ook alvast wat sfeer proeven door dit filmpje te bekijken.