Vacature - Associate

OVER STICHTING DE VERRE BERGEN

Het sociaal investeringsfonds ‘Stichting De Verre Bergen’ is ter versterking van haar team op zoek naar minimaal 1 Associate met een passie voor maatschappelijke innovatie, sterke analytische vaardigheden en een positieve, hands-on mentaliteit. Als Associate ben je verantwoordelijk voor het identificeren, ontwikkelen en ondersteunen van programma’s die een positieve maatschappelijke impact hebben op de stad Rotterdam.

Sinds 2011 investeren wij in gedurfde ideeën die bijdragen aan een sterker en beter Rotterdam. Wij ontwikkelen zowel zelfstandig, als met initiatiefnemers, programma’s die op een innovatieve manier maatschappelijke vraagstukken aanpakken. Een voorbeeld is het programma ‘Makerspace’, een technisch buurthuis met diverse werkplaatsen waar wijkbewoners samen ambachtelijke producten kunnen ontwerpen en produceren. Onze overige 17 programma’s richten zich op een divers aantal thema’s, zoals onderwijs, taal, integratie en huisvesting, maar ook sportparticipatie, kunst en cultuur. De aanpak die we hierin hanteren is zakelijk; we zien deze programma’s als investeringen die een maatschappelijk rendement moeten opleveren. Omdat we het belangrijk vinden dat de programma’s gebaseerd zijn op bestaande kennis én daarnaast nieuwe kennis opleveren, speelt wetenschappelijk onderzoek een grote rol in de verschillende fasen van ons werk. Ons fonds bestaat uit privaat geld van een Rotterdamse ondernemersfamilie. Meer informatie over onze werkwijze en programma’s is te vinden op onze site:  www.deverrebergen.nl

Onze organisatie bestaat uit een jong en multicultureel team van +/- 25 ambitieuze mensen met een diverse achtergrond qua studie en werkervaring (o.a. consultancy, private equity, rechten, sociale wetenschappen). Al onze medewerkers zijn initiatiefrijk, bevlogen en streven naar een hoge standaard. We zijn een platte organisatie met een toegankelijke cultuur, zo lunchen we altijd samen, gaan we jaarlijks op skivakantie, sporten we samen in onze eigen gym en vieren we alle feestdagen.

WAT GA JE DOEN ALS ASSOCIATE?

Ter versterking van ons team zijn we op zoek naar minimaal 1 Associate. Als Associate heb je de volgende verantwoordelijkheden:

·         Programma ontwikkeling: identificeren van potentiële programmas & partners én onderzoeken en uitwerken van ideeën tot een investeringsvoorstel.
Je gaat in de stad, in Nederland en in het buitenland op zoek naar de beste oplossingen voor grootstedelijke maatschappelijke problemen. Je vormt een beeld van deze oplossingen en ideeën door middel van desk research, veldonderzoek en interviews met experts en de doelgroep. Vervolgens verricht je met een programmateam een grondig onderzoek naar het idee, je kijkt hierbij naar inhoudelijke, organisatorische en zakelijke factoren. Op basis van de uitkomsten schrijf je een investeringsvoorstel wat je samen met jouw team voorlegt aan het bestuur van Stichting De Verre Bergen.

·         Programma implementatie: inhoudelijke en strategische ondersteuning van de projecten
Nadat het investeringsvoorstel is goedgekeurd blijf je op verschillende vlakken nauw betrokken bij het programma en de uitvoerende organisatie. Samen met je team zorg je ervoor dat de gestelde doelen behaald worden. Je bent hiervoor veel op locatie aanwezig bij het programma, bent de primaire contactpersoon van de initiatiefnemer en de schakel tussen het onderzoeksbureau en de praktijk. 

·         Interne organisatie ontwikkeling: meehelpen bouwen aan De Verre Bergen
Naast de taken die gericht zijn op onze programma’s, draag je actief bij aan het verder ontwikkelen van de interne organisatie en het uitvoeren van algemene organisatorische taken. Deze werkzaamheden zijn veelzijdig en deels in te richten op basis van jouw eigen kwaliteiten en voorkeuren. Denk bijvoorbeeld aan vraagstukken over recruitment, diversiteit of het verbeteren van interne processen. Ook bouw je een relevant netwerk op voor de organisatie.

 

“Als associate werk je in een hecht team aan programma’s die écht een bijdrage leveren aan deze geweldige stad. De functie is ook heel afwisselend,, dat is wat deze baan zo leuk maakt.”

      Marijn Goossens, Associate

 

WAT ZOEKEN WE IN EEN ASSOCIATE?

·         Je hebt 2-3 jaar werkervaring op het moment van solliciteren
·         Je hebt een universitaire master met sterke studieresultaten afgerond. Alle studieachtergronden zijn welkom, we geven de voorkeur aan exacte studieachtergronden gezien het analytische karakter van de functie
·         Je bent gedreven om maatschappelijke vraagstukken aan te pakken door vernieuwende ideeën te bedenken en ondersteunen.
·         Gezien de aard van onze programma’s heb je affiniteit met Rotterdam
·         Je bent een analytische en kritische denker, die snel veel informatie kan verwerken en projectmatig kan werken. Je bent nieuwsgierig en loopt niet weg voor intellectuele uitdagingen
·         Je bent communicatief en relationeel sterk onderlegd; je beweegt je gemakkelijk in verschillende omgevingen (van buurtbewoners tot bij de wethouder aan tafel) en bent in staat om De Verre Bergen zelfstandig te vertegenwoordigen
·         Je zoekt een baan waarbij geen dag hetzelfde is, je stelt je hierin proactief op en hebt een hands-on mentaliteit
·         Je bent ambitieus en ondernemend en kunt aantonen dat je je naast je studie verder hebt ontwikkeld op verschillende vlakken
·         Je beheerst vloeiend de Nederlandse en Engelse taal, zowel in woord als geschrift
·         Je bent woonachtig in (de regio) Rotterdam of bent bereid te verhuizen richting Rotterdam

 

WAT BIEDEN WIJ?

Een fulltime positie binnen een hecht en divers team in Rotterdam. De functie van Associate is een functie waarin je wordt opgeleid tot generalist en er veel aandacht is voor persoonlijke ontwikkeling. Zo krijg je een mentor aangewezen waarmee je maandelijks afspreekt, volg je met het Associate team regelmatig trainingen en coaching en heb je een persoonlijk trainingsbudget. Ook krijg je de mogelijkheid om een groot netwerk op te bouwen (o.a. binnen het bedrijfsleven en de gemeente Rotterdam, maar ook (inter)nationaal). Tot slot bieden we uitstekende arbeidsvoorwaarden, onder meer: 

·         Salaris van 40.000 bruto per jaar
·         Goede premievrije pensioenregeling en werknemersverzekering
·         Een jaarcontract, met zicht op een contract voor onbepaalde tijd bij goed functioneren
·         Ruime reiskostenvergoeding
·         Laptop en telefoon

 
HEB JE INTERESSE?

Kom dan een keer langs op onze Meet & Greet op 23 januari 2018! Deelname aan deze bijeenkomsten is een pré, geen verplichting en maakt geen onderdeel uit van de sollicitatie procedure. Solliciteren is mogelijk van 1 januari tot en met 4 februari 2018. De startdatum is in overleg.

Kijk op onze site, onder ‘Werken bij’ voor een verdere toelichting op de sollicitatieprocedure. Ook kun je voor vragen contact opnemen met onze Recruiter Elise Dijckmeester via sollicitatie@sdvb.com.

Tot slot, als je vragen hebt over De Verre Bergen of de functie kun je telefonisch contact opnemen met Associates Bas Woudstra en Marijn Goossens via 010-2092000. Je kunt ook alvast wat sfeer proeven door dit filmpje te bekijken.